Jeuk – Zomereczeem

Met regelmaat hoor ik eigenaren hun zorg uitspreken over hun paard/pony met, het vermoeden of al bevestigd van, jeuk/zomereczeem. Helaas, bij navraag, krijgen de paarden/pony’s veel krachtvoer en minder dan de aanbevolen ruwvoer die zij per dag nodig hebben.
Ook krijgen de paarden/pony’s minder beweging dan zij nodig zouden hebben bij het volume krachtvoer per dag. Hierdoor ontstaat opstapeling van eiwitten en afvalstoffen onder de huid, resulterend in jeuk en schuren.
Maar er is nog een boosdoener, namelijk de ; knut-mug’,  hele kleine stiekeme mugjes waar onze trouwe viervoeters niet allemaal tegen kunnen.

  • Het is daarom noodzakelijk om het probleem tweeledig te zien;
    – Krijgt het teveel krachtvoer ten opzichte van beweging en minder ruwvoer dan de aanbevolen hoeveelheid,
    of
    – Is bij constatering (van een dierenarts) zomereczeem vastgesteld. ( veroorzaakt door de ‘knut mug’)

Voor beide problemen heeft Fibra-voeders de oplossing in de vorm van Anti-Itch gevonden.

Fibra Anti-itch verbeterd!

Een paard met zomereczeem is allergisch voor een eiwit in het speeksel van de knut mug (Culicoïdes). Fibra Anti-itch voer doet er van binnen uit alles aan om een paard met zomereczeem (staart- en maneneczeem) te helpen om de problemen in de huid te voorkomen of op te lossen.

Aan de ene kant voorziet Fibra Anti-itch in alle vitaminen, mineralen en spoorelementen die een paard nodig heeft naast voldoende ruwvoer. Er hoeft dus geen brok of musli naast gevoerd te worden. Aan de andere kant zitten er veel bijzondere grondstoffen in die actief afvalstoffen afvoeren, het lichaam reinigen, de darmflora optimaliseren, de ontstekingsreactie remmen, bijdragen de allergiereactie te remmen en de lever ontgift en hersteld.

 Reinigen/ detox / allergie remmen / ontsteking remmen

Fibra Anti-itch draagt dus bij aan een gezonder paard met een hogere weerstand en kan helpen de zomereczeemproblemen in de huid te voorkomen of op te lossen! Het is uiteraard ook erg geschikt als reinigings- detoxkuur voor ieder ander paard. Ook paarden met een lagere weerstand of die moeten herstellen kunnen baat hebben bij een Fibra Anti-itch kuur.

Wij hebben dit bijzondere product nog beter gemaakt! Hieronder kun je lezen waarom Fibra Anti-itch nu nog meer voor jouw paard kan betekenen!

Via deze link kunt u verder lezen
http://www.fibra-paardenvoeders.nl/fibra-anti-itch-verbeterd/ 

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.